3 Mayıs 2015 Pazar

Safranbolu Zencefil'de Safranbolu Gözlemesi Nasıl Yapılır?


Safranbolu'ya özgü bir şekilde hazırlanan gözlemenin Safranbolu Zencefil'de nasıl yapıldığını size anlatmak isteriz.

Safranbolu gözlemesinin farkı içeriğinden gelmektedir, kıyma, ıspanak ve baharatların uyumu Safranbolu gözlemesini diğer gözleme çeşitlerinden farklı kılar.

Safranbolu Zencefil'de gözlemeyi nasıl mı yapıyoruz?
Buyrun;

Önceden hazırlanıp mayalanan hamur, siparişinizle birlikte tamamen elde ince ve kıvamı yerinde yufka gibi açılır.


Ispanak, önceden pişirilmiş kıyma, tuz ve diğer baharatlarla hazırlanılmış iç malzemesi, açılan hamurun yarısını kaplayacak şekilde dağıtılır.


Hamurun diğer yarısı malzemenin üzerine kapatılır ve kenarlarına parmak ucu ile bastırılarak iki kenarın birleşmesi sağlanır.


Gozlememiz dikkatli bir şekilde özel pişirme ocağın üzerinde konup iki tarafıda güzelce pişirilir.


Pişen gözleme doğal tereyağı ile yağlanıp sıcak sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.

Safranbolu Zencefil




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder